BISTRO M
Aro Ha_0986.jpg

Restaurant

 
 

BISTRO-M   ARENDONK

In alle stilte is begin augustus 2015 aan de Vrijheid in Arendonk Bistro M opengegaan. Voor uitbater Maarten Bertels (29 j.) is het zijn eerste stap als zelfstandig horecabaas en hij wou zeker zijn dat hij de beoogde kwaliteit aan zijn klanten kon bieden. Intussen krijgen zij mooie commentaren en zijn zij klaar voor het grote publiek.

Ondanks de hoge faillissementscijfers in de sector en de intrede van de witte kassa zet de jonge ondernemer toch de stap naar een eigen eetzaak. Maarten Bertels: “Koken en alles eromheen zijn een passie voor mij. Ik heb veel mogen doen voor anderen, maar nu wil ik meer mijn eigen koers varen. Dit is een logische, volgende stap waar ik al enkele jaren naar op zoek ben. 

Op eigen benen
Bertels is afkomstig van Wechelderzande en studeerde in 2006 af aan VTI Spijker in Hoogstraten in de richting restaurantkeuken. Aansluitend ging hij aan de slag in De Repertoire in Herentals. “Ik heb mij van onder opgewerkt tot de rechterhand van chef Joris Wils.” Na een mislukte poging om een zaak over te nemen ging hij nog een tijdje aan het werk in Het Komfoor in Heultje-Westerlo om dan nu helemaal op eigen benen te staan.

Bistro M nam zijn intrek in een historisch pand in het centrum van Arendonk. hier zijn ook nog enkele van de elementen van we eer terug te vinden maar zij streven vooral voor gezelligheid met een kleine moderne toets. Zijn keuken omschrijft hij als Belgisch-Frans met invloeden van overal in de culinaire wereld. “We noemen onszelf een bistro maar we leggen de lat toch wat hoger. Tijdens de middagen mikken we op de zakenman die tijdens een snelle lunch wat te bespreken heeft. ’s Avonds mag het tafelen langer duren en kijken we vooral naar de middelbare leeftijd en eigenlijk naar iedereen die kan genieten van goed tafelen.”